עדשות מגע לעיניים יבשות – האפשרויות הקיימות וההמלצות

החיים עם עיניים יבשות יכולים להיות אתגר מתמשך המשפיע על הפעילויות היומיומיות ועל הרווחה הכללית של האדם. מצב זה, המאופיין בייצור לא מספיק של דמעות או ייצור של דמעות באיכות ירודה, מוביל לרוב לאי נוחות, גירוי ותחושת יובש מתמדת. תסמינים אלו יכולים להפריע למשימות יומיומיות כמו קריאה, שימוש במכשירים דיגיטליים ונהיגה, מה שמקשה על יכולת המיקוד ועל ההנאה מפעילויות אלו. בהעדר טיפול בעיניים יבשות, הבעיה עלולה להסלים לסיבוכים חמורים יותר, כולל דלקת בעיניים, שפשופים בקרנית ואפילו בעיות ראייה.

עבור אנשים עם קוצר ראייה, המאבק הוא כפול. עדשות המגע המסורתיות, המשמשות בדרך כלל לתיקון הראייה, נוטות להחמיר את תסמיני העין היבשה, ולגרום לאי נוחות מוגברת, ואף לטשטוש ראייה נוסף. אין ספק, עבור הסובלים מעיניים יבשות וקוצר ראייה, מציאת פתרון מתאים ונוח לתיקון הראייה ושיפור איכות החיים הופך להיות משימה מאתגרת במיוחד. למרבה המזל, ההתקדמות בטכנולוגיית עדשות המגע הובילה לפיתוח עדשות מגע לעיניים יבשות המיועדות להקל על תסמיני הבעיה תוך מתן ראייה ברורה וצלולה.

סקירה כללית של עדשות מגע לעיניים יבשות

כאשר בוחנים עדשות מגע לטיפול ביובש בעיניים, חשוב להבין את מגוון עדשות המגע הקיים  ואת היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן. כאן, אנו מספקים סקירה כללית של העדשות המומלצות ביותר לעיניים יבשות, תוך התמקדות מיוחדת מדוע עדשות Bostonsight Scleral בולטות כבחירה המועדפת בעינינו.

1. עדשות מגע רכות

יתרונות:

  • נוחות – עדשות מגע רכות בדרך כלל נוחות יותר בהתחלה בהשוואה לעדשות קשיחות.
  • מגוון – עדשות מגע רכות זמינות במגוון סוגים שונים, כולל עדשות לשימוש חד פעמי יומי, עדשות מגע חודשיות או עדשות מגע קבועות לשימוש ארוך טווח. עבור הסובלים מעין יבשה, מומלץ השימוש בעדשות היומיות, אשר יכולות להפחית את הסיכון ליובש עקב הצטברות חלבון. עדשות רכות יומיות גם יותר דקות מאשר עדשות רכות חודשיות או קבועות כך שהן פחות מורגשות, במיוחד במצבים של יובש בעיניים שיש בהם תחושה של חול.

חסרונות:

  • שמירת לחות מוגבלת – בעוד שחלק מהעדשות הרכות מיועדות לעיניים יבשות, לרוב הן אינן שומרות ביעילות על הלחות בעיניים בהשוואה לחלופות הקיימות. כדי להבין למה, אפשר לחשוב על מה שקורה לעדשה רכה שמשאירים באוויר ללא נוזל. היא תתייבש כך שמה שמשאירה אותה עם חות בעיניים הן הדמעות שלנו; העדשות הרכות סופגות את הדמעות של הפציינט כאשר הן מורכבות בעין.
  • אורך חיים קצר יותר – עדשות רכות צריך להחליף בתדירות גבוהה יותר, מה שיכול להיות פחות נוח ויקר יותר לאורך זמן.
  • יותר סיכוי לזיהומים: יש לחומר הרך של העדשות סיכוי יותר גדול לספוג חיידשים מאשר החומר הקשיח של עדשות מסוג קשות. (ולכן אם בוחרים בעדשות רכות נעדיף עדשות יומיות אם אפשרי).

2. עדשות חדירות גז קשיחות (RGP)

יתרונות:

  • עמידות – עדשות מגע אלו מחזיקות מעמד זמן רב יותר מאשר עדשות מגע רכות, והן עמידות יותר בפני משקעי חלבון.
  • חדירות חמצן טובה יותר – בשל מאפייני העדשות הללו, הן מאפשרות ליותר חמצן להגיע לקרנית ולתחלופה דמעות בין העדשה לקרנית, מה שיכול להועיל לבריאות העיניים.

חסרונות:

  • אי נוחות ראשונית – השימוש בעדשות האלו עלול להיות פחות נוח בהתחלה ולעיתים נדרשת תקופת הסתגלות עד שמתרגלים אליהן.
  • -הן לא מטפלות ביובש אך לא מגבירות אותו – גם העדשות הללו עשויות שלא לספק את שימור הלחות הנדרש עבור אנשים עם יובש חמור בעיניים. העדשות מותאמות בזכות התחלופת דמעות שנעשה בין הקרנית לבין העדשה. כאשר אין מספיק דמעות, העדשה לא תותאם כמו שצריך ותמשיך לא להיות נוחה.
  • סביבה עם חול או אבק: כל דבר קטן שייכנס בעין יציק כי ייצקע בין העדשה לקרנית.
  • ספורטאים או אנשים עם קצב חיים דינאמי מאד: עדשות אלו נוטות לזוז יותר וכך ההרכבה שלהן יכולה להיות מסובכת יותר לאנשים אלו.

3.עדשות מגע היברידיות

יתרונות:

  • שילוב של נוחות ובהירות – עדשות מגע היברידיות מציעות את הנוחות של עדשות רכות עם חדות הראייה של עדשות RGP.
  • ראייה יציבה – העדשות הללו מספקות ראייה יציבה ופחות נוטות להסתובב על העין.

חסרונות:

  • תחזוקה – יש לנקוט בפעולות ניקוי ותחזוקה זהירים כדי למנוע פגיעה באיכות העדשות ובשלמותן.
  • עלות – העדשות הללו נוטות להיות יקרות יותר בהשוואה לעדשות רכות או RGP סטנדרטיות.
  • תחלופה: התחלופה תהיה לפי התוקף של הרכות כאשר לעדשות קשות אין להם תוקף מוגדר כי אינו סופג חומרים חיצונים ולכן נמטרך להחליף את העדשות בתדירות יותר גבוהה.

4. עדשות סקלרליות

יתרונות:

  • שימור לחות מעולה -טיפול ביובש. קוטר גדול יותר ומאגר נוזלי מספקים לחות קבועה, מה שהופך את העדשות הסקלרליות לאידיאליות עבור עיניים יבשות.
  • נוחות והגנה – העדשה לא נוגעת בקרנית, מה שמאפיין את העדשות הסקלרליות. הן יושבות על החלק הלבן (הסקלרה) וכך מציעות הגנה ונוחות לעיניים פגומות או רגישות.
  • שימוש ממושך -כאשר הן מותאמו כמו שצריף, ניתן להשתמש בעדשות סקלרליות לאורך זמן מבלי לחוש את אי הנוחות המאפיינת עדשות מסוגים אחרים בשימוש ממושך (שעות מרובות במהלך היממה, כמובן לפי הנחית האופטומטריסט המתאים את העדשות).
  • יציבות: העדשות האלו לא זזות בעין וכך מביאות נוחות מוגברת.

חסרונות:

  • תהליך התאמה מורכב – שימוש בעדשות סקלרליות דורש התאמה מדויקת ולכן חשוב להגיע למקום מוסמך ומתמחה בהתאמות אלו כדי לחסוך במספר ביקורים אצל האופטומטריסט..
  • עלות ראשונית גבוהה יותר – עדשות אלו יקרות יותר בהשוואה לחלופות, אם כי הן עשויות לחסוך כסף בטווח הארוך בגלל העמידות שלהן לאורך זמן.
  • תחזוקה – ניקוי עדשות מגע סקלרליות דורש תשומת לב, אך עם הדרכה נכונה, ניתן לעשות זאת בקלות.

בואו נסביר בהרחבה מהן עדשות סקלרליות ואיך הן מסייעות לטיפול בעיניים יבשות?

עדשות סקלרליות הן עדשות מגע בקוטר גדול הצפות על פני כל משטח הקרנית ונשענות על הסקלרה, החלק הלבן של העין. בניגוד לעדשות מגע מסורתיות כגון RGP או רכות, היושבות ישירות על הקרנית, עדשות סקלרליות יוצרות מאגר מלא נוזלים בין העדשה לקרנית, וכך מספקות לחות והגנה מתמשכים. עיצוב זה הופך אותן ליעילות במיוחד עבור טיפול ביובש חמור בעיניים. עם זאת, היתרונות שלהן חורגים מעבר לטיפול בעין יבשה.

איזה מקרים מתאימים לעדשות סקלרליות? עדשות סקלרליות משמשות גם לניהול מגוון מצבי עיניים אחרים, כולל קרטוקונוס, סיבוכים לאחר ניתוח ומחלות פני העין הגורמות לאי-סדירות בקרנית. היכולת שלהם לספק משטח אופטי יציב וחלק יכולה לשפר משמעותית את הראייה עבור חולים עם מצבים אלה.

סוגי עדשות סקלרליות ומותגים מובילים

עדשות סקלרליות מגיעות במגוון סוגים, שכל אחד מהם מיועד לתת מענה למצבי עיניים ספציפיים ולצורכי המטופל. הסוגים העיקריים כוללים:

  • עדשות מיני סקלרליות – עדשות אלו מעט יותר קטנות בקוטר (בין 15ל- 18 מ"מ, תלוי בגודל הקרנית של הפציינט), והן משמשות בדרך כלל למצבי עין יבשה בחומרה בינונית ואי-סדירות פחות חמורה בקרנית.
  • עדשות סקלרליות מלאות – עדשות אלו גדולות יותר, בקטרים ​​הנעים בין 18 ל-+25 מ"מ (שוב תלוי בקוטר הקרנית של אותו פציינט), ומספקות כיסוי ולחות מקסימליים לעיניים יבשות במצב חומרו ולמצבי קרנית מורכבים.
  • עדשות חצי-סקלרליות (סמי-סקלרליות) – עדשות אלו נועדו לגשר על הפער בין עדשות קורנאליות לעדשות מיני-סקלרליות, ומציעות איזון של נוחות ויתרונות טיפוליים. (הסמי סקלרליות בדרך כל סביב קוטר 14 כאשר הקורנאליות מגיעות עד כ13.5; אלו עדשות יותר נדירות להתאמה במצבים של יובש או מחלות קרנית)

בחיפוש אחר עדשות סקלרליות, המלצות קיימות בשפע. הנה כמה מהמתגים המובילים הידועים בעיצובים החדשניים והחומרים האיכותיים שלהם:

  • BostonSight Sleral – עדשות אלו ידועות ומעוצבות מהמחקרים שבוצעו על עיניים בשימוש של עדשות ה-PROSE של אותה החברה (החלפת תותבת של משטח העין). הן ניתנות להתאמה אישית ויעילות למחלות קשות של פני העין. האפשרויות להתאמה כמעט ללא הגבלה כך שמאשפרות התאמה אישית מקסימלית ומדוייקת מאוד.
  • Zenlens – מציעות מגוון רחב של אפשרויות עדשות סקלרליות עם פרמטרים הניתנים להתאמה אישית כדי להתאים לצורות ומצבים שונים של הקרנית.
  • EyePrintPRO – משתמשות בטכנולוגיה ייחודית בשיטת "ההטבעה" מבוססת רושם ליצירת עדשות התואמות את קווי המתאר המדויקים של העין, ומספקות התאמה ונוחות יוצאת דופן.
  • ICD או ONE FIT MED – אלו עדשות מתוצרת הארץ מאוד טובות אך עם יותר הגבלות בהתאמה שלהן.

מותגים אלו נמצאים בחזית טכנולוגיית העדשות הסקלרליות, ומספקים למטופלים פתרונות יעילים הן לתיקון הראייה והן להקלה טיפולית.

עדשות סקלראליות של Bostonsight – הבחירה המועדפת

בין האפשרויות השונות, עדשות סקלרליות של Bostonsight המיוצרות בארצות הברית, מומלצות מאוד לטיפול ביובש בעיניים. הנה הסיבות לכך:

  • טכנולוגיה מתקדמת – עדשות סקלרליות של Bostonsight מתוכננות לפי תוצאות המחקרים שנעשו על העדשות בטכנולוגיות PROSE (החלפה תותבת של מערכת הסביבה של משטח העין). טכנולוגיה מתקדמת זו מבטיחה התאמה מיטבית ונוחות מרבית תוך מתן יתרונות טיפוליים לעיניים יבשות ולמצבי עיניים אחרים. ההתאמה יותר מהירה כי העיצוב שונה לפי עין ימין ולפי עין שמאל, והטכנולוגיה הזאת מאפשרת להגיע לתוצאה מקסימלית עבור הפציינט.
  • בוסטוסייט הינה מוכרת בשמירת לחות יוצאת דופן – העיצוב של עדשות אלו כולל מאגר נוזלי השוטף את העין בלחות באופן רציף, מפחית משמעותית את תסמיני העין היבשה ומשפר את הנוחות הכללית.
  • התאמה אישית – כל זוג עדשות Bostonsight Scleral מותאם אישית לצורת העין הייחודית של המטופל, מה שמבטיח התאמה מדויקת המשפרת הן את הנוחות והן את האפקטיביות שלהן.
  • עמידות לטווח ארוך – בעוד שהעלות הראשונית עשויה להיות גבוהה יותר, העמידות והיעילות של עדשות Bostonsight Scleral הופכות אותן לפתרון חסכוני בטווח הארוך. הן נועדו להחזיק מעמד זמן רב יותר מאשר עדשות רכות מסורתיות, מה שמפחית את הצורך בהחלפות תכופות.
  • תמיכה מקיפה – מרפאת M'Eye Clinic מציעה תמיכה וטיפול מקיפים למטופלים הבוחרים בעדשות Bostonsight Scleral. הצוות המנוסה שלנו מבטיח שכל מטופל יקבל את ההתאמה הטובה ביותר האפשרית ומעקב מתמשך כדי לשמור על בריאות ונוחות העיניים.

לסיכום,

עבור אנשים הסובלים מיובש בעיניים, מציאת עדשות המגע הנכונות היא חיונית לשיפור איכות חייהם. למרות שקיימות מספר אפשרויות זמינות, עדשות Bostonsight Scleral בולטות בזכות הטכנולוגיה המתקדמת שלהן, שמירת לחות יוצאת דופן והתאמה אישית. ב- M'Eye Clinic, אנו מחויבים לספק למטופלינו את הפתרונות הטובים ביותר לעיניים יבשות, תוך הבטחת נוחות, בהירות ובריאות עיניים כללית. אם אתם נאבקים בעיניים יבשות ובקוצר ראייה, אנו מזמינים אתכם לחקור את היתרונות של עדשות Bostonsight Scleral ולחוות את השיפור שהן יכולות לחולל בחייכם.

5 / 5. 3

הסוגים השונים של עדשות מגע לעיניים יבשות

תפריט נגישות