עדשות סקלרליות מחיר – מדוע טווח המחירים גדול?

נאמר לכם שכדאי לנסות להתאים עדשות סקלרליות אך אין לכם מושג על מה מדובר?

עדיין קשה לכם להגיד את המילה ״סקלרליות״ ובכל זאת אתם מנסים להבין את העלות של המוצר? אנחנו פה בקליניק העין כדי לתת לכם כמה אינפורמציות ולכוון אתכם בבחירתכם.

 

מהן עדשות סקלרליות?

עדשות סקלרליות הן עדשות מיוחדות, קשות וגדולות, המיועדות לטפל למשל בראייה לקויה עקב מחלות קרנית כמו קרטוקונוס או יובש חריג בעיניים. עדשות אלו מאפשרות גם להחזיר ראייה במקרים שהקרנית נפגעה/ אחרי טראומה כמו למשל לאחר לייזר ישן לא מוצלח או כוויה כימית.

מקרים רבים יכולים להנות מעדשות סקלרליות, אך לכל מקרה תידרש התאמה וליווי אחרים.

למשל, מקרה של השתלת קרנית ישנה יהיה יותר עדין וידרוש מעקב צמוד, עם טכנולוגיה של עדשות מתקדמות עם יכולת עבירת חמצן מוגברת.

אז מהן העלויות?

כאשר אפשר למצוא זוג עדשות סקלרליות בשוק ב6000 ש״ח, או עדשה אחת ב3500 ש״ח ומצד שני אפשר למצוא את ״אותה עדשה״ לפעמים במחיר כפול או יותר, צריך להבין מה כלול בהתאמה ובמחיר.

עדשות סקלרליות קודם כל משתנות לפי החברה בה הן מיוצרות ומפותחות. למשל, חברות מסוימות משקיעות אלפים במחקרים כדי לאסוף דאטה ולשפר את איכות ההתאמה.

לדוגמא, חברת ״בוסטון סייט״ שמייצרת עדשות סקלרליות בארצות הברית, הינה החברה היחידה שכוללת סט של עדשות עם דגמים של עדשות שונות לעין ימין ולעין שמאל, כך שאופטומטריסט שמתאים עדשות אלו ישתמש בסט ויקבל תוצאות טובות יותר כבר בפעם הראשונה.

השקעה זו חוסכת זמן רב לפציינט.

אותה חברה גם השקיעה המון כסף כדי לפתח שדרוגים נוספים באותן עדשות על מנת להביא הצלחה לכל אחד מהפציינטים. חברות אחרות, כמו איי פרינט פרו, פיתחו טכנולוגיות מתקדמות מאוד, ולכן עלות העדשות עשויה להיות גבוהה.

קליניק העין היא המייבאת והמשווקת הבלעדית של שיטת איי פרינט פרו בישראל, מה שמאפשר לפציינטים ליהנות מהטכנולוגיה החדשנית ביותר.

כך אפשר להבין שחברה שמשקיעה יותר לקבלת תוצאות יותר טובות כמובן תתמחר את העדשות שלה במחיר גבוה יותר.

שימו לב, כשמוצר שמגיע מחו״ל גם קיבל אישורי FDA, וגם צריך לעבור אישורים של משרד הבריאות ואדמיניסטרציות, הוא יתומחר יקר יותר מעדשות אחרות, שמיוצרות לפעמים בארץ, ולפעמים בעוד מקומות בעולם.

 

פרמטרים נוספים שמשפיעים על מחיר העדשה:

  • האם העדשה היא בקוטר סטנדרטי (בדרך כלל עד 17מ׳מ) או שהיא גדולה יותר (18,19,או יותר)?
  • האם העדשה שקיבלתי מכילה ציפוי כדי למנוע הצטברות שומנים עליה ותאפשר לי נוחות וראיה טובה לאורך רוב שעות היום?
  • האם העדשה שקיבלתי עברה שינויים בקימורים שלה כדי להוריד לי עיוותים מסדר גבוה שלא הצליחו להוריד לי עד עכשיו?
  • האם העדשה שקיבלתי מיוצרת מחומר גלם שונה המאפשר עבירות חמצן יותר גבוהה? חומר גלם אחר שלא יגרום לי לתגובה אלרגית?

נתונים אלו כמובן משפיעים על עלות העדשה, וככל שהעדשה עוברת שדרוגים, כך היא תעלה יותר. האופטומטריסט המומחה צריך לדעת מה יהיה טוב לפציינט כבר ביום בדיקת ההתאמה ולהסביר את השיקולים לפציינט.

לדוגמא, ניקח 2 פציינטים עם קרטוקונוס: פציינט אחד עם קרטוקונוס מתקדם מאד מלווה ביובש חריג, השני עם קרטוקונוס בינוני ומבנה עיניים מאד סטנדרטי. שני הפציינטים אינם עם אותם צריכים של עדשות סקלרליות ולכן העלויות לא אמורות להיות אותו הדבר.

יובש חריג דורש בדרך כלל עדשות בקוטר גדול יותר על מנת להשאיר לחות על כל שטח העין, כאשר קרטוקונוס בינוני עם מבנה עיניים סטנדרטי יותר אמור להסתפק בקוטר הסטנדרטי. הבדל בין עדשה בקוטר סטנדרטי לבין עדשה בקוטר גדול יותר יכול להתבטא בהבדל של כ1000 ש״ח לעדשה.

 

התאמה והדרכה

חוץ מהפרמטרים השונים, החברות השונות, ואישורים שיכולים להשפיע על העלויות, חייבים לזכור  את המשך ההתאמה. ההתאמה לא מסתיימת כאשר הפציינט מקבל את העדשות שלו אלא רק מתחילה.

ברגע שהפציינט מקבל את העדשות, הוא יצטרך ללכת לפי ההנחיות של האופטומטריסט המומחה ולהגיע למעקב בתדירויות שונות לפי המקרה שלו. יש מקרים שיצטרכו מעקב קפדני יותר כך שהפציינט יגיע כל כמה ימים בהתחלה ויקבל ליווי מרחוק, ויש פציינטים שיוכלו להסתפק במעקב בתדירות נמוכה יותר אך כל פציינט אמור לקבל סדרת מעקבים כבר ביום שהוא מקבל את העדשות שלו. . גם ההדרכה להכנסה, הוצאה ותחזוקה של אותן עדשות צריכה להיות טובה ומותאמת לכל פציינט, ויש פציינטים שמתקשים יותר בהתחלה. לכן, הזמן שהאופטומטריסט יצטרך להשקיע באותו פציינט ובליווי שלו הינו פקטור נוסף בעלות העדשות של אותו פציינט.

חלק מהאופטומטריסטים גם יכללו בחבילה הראשונה, עם קבלת העדשות, תמיסות לפרק זמן מסויים, כאשר אופטומטריסטים אחרים יבקשו מלקוחותיהם לקנות בעצמם את החומרים.

לכן, אפשר להבין שפרמטרים רבים משפיעים על עלות העדשה, וכך אפשר למצוא עדשות סקלרליות שעולות בין 3500 ל6000 ש״ח לעדשה, אך יכולות להגיע גם לסכומים  גבוהים בהרבה.

 

לסיכום

כמו בכל מוצר, מדובר בהבדלים משמעותיים התלויים גם בהשקעה שהפציינט ירצה לעשות על מנת לשפר את איכות החיים שלו. וכדאי למצוא אופטומטריסט טוב שיידע להמליץ את הפציינט בלי ״למכור מוצר״, אלא להתאים לו את העדשות שיביאו לו הצלחה ושינוי בחיים.

בקליניק העין, מתמחים בתחום העדשות הסקלרליות, ומייבאים את הטכנולוגיות החדשניות ביותר הקיימות בעולם, כמו למשל את העדשות של חברת בוסטון סייט או עדשות של איי פרינט פרו. קליניק העין מתחייבים להגיע לתוצאה הטובה ביותר שאליה הפציינט יכול להגיע, ומלווים את הפציינט לאורך כל התהליך, על מנת שיוכל לשפר את הראייה ואיכות החיים שלו. כמו שאומרים, סימן ההצלחה שלנו הינו כאשר הפציינט כבר שכח שיש לו בעיה בעיניים.

כך משנים חיים בקליניק העין!

5 / 5. 1

עדשות סקלרליות עלויות והבדלים בין הטכנולוגיות השונות

תפריט נגישות